Stämpelklocka
Med stämpelklockan kan användare logga hur mycket tid de lägger på en order genom att stämpla in och ut. Administratörer kan granska och rätta registrerad tid för samtliga användare.
Stämpla in
För att stämpla in:
- Öppna sidan för stämpelklockan
- Välj vilken order du ska arbeta på i listan
- Lägg eventuellt till en kommentar
- Klicka på Stämpla in
När du är instämplad visar sidan vilken order du arbetar på och när du började.
Krav för att stämpla in
Följande krävs:
- En order att stämpla in på
- Du får inte redan vara instämplad på en annan order, se byta order nedan
Stämpla in från order eller uppdrag
Utöver att stämpla in via den här sidan kan du även stämpla in direkt från en order eller ett uppdrag. Då är ordern automatiskt förvald. Se Stämpla in/ut på ordersidan och Stämpla in/ut på uppdragssidan för mer information. Från ett uppdrag kan du, om du har inställningen Kan klocka in andra aktiverad, även stämpla in och ut den användare som är tilldelad uppdraget.
Stämpla ut
När du är instämplad visar samma sida en knapp för Stämpla ut istället för formuläret för att stämpla in. Klicka på den, och lägg eventuellt till en kommentar först, för att avsluta din pågående tidsregistrering.
Byta order medan du är instämplad
Om du är instämplad på en order men vill stämpla in på en annan så kan du byta order. Välj då den order du vill stämpla in på och klicka på knappen Byt.
För att bytet ska gå genom behöver du bekräfta bytet. När du bekräftar stämplas du automatiskt ut från ordern du var på och in på den nya, du behöver inte stämpla ut separat först.
Dina senaste registreringar
Under kortet för in-/utstämpling ser du en kort lista med dina senast avslutade tidsregistreringar, med order, tidsperiod och total tid.
Tid på ordervyn
Orderöversikten visar total tid som loggats av samtliga användare som stämplat in på ordern. Håll muspekaren över siffran för att se exakt tid.
För administratörer, rätta tidsregistreringar
Administratörer har tillgång till en extra vy, under Admin ⇒ Tidsregistreringar, för att granska och rätta samtliga användares registrerade tid. Den är till för att rätta misstag, till exempel om någon glömt att stämpla ut eller stämplat in på fel order.
Ändra en registrering
Öppna en registrering för att ändra följande:
- Användare - vilken användare tiden är registrerad på
- Order - vilken order tiden är registrerad på
- Startad - när registreringen började
- Avslutad - när registreringen slutade, lämna tomt för en fortfarande pågående registrering
- Kommentar - eventuell kommentar kopplad till registreringen
Registreringar som har rättats visas med ikonen i listan, så att det tydligt framgår när något har ändrats jämfört med vad som ursprungligen registrerades.
Vanliga användare kan inte ändra tidsregistreringar själva, de kan bara stämpla in och ut sig själva, så alla rättelser måste göras av en administratör.
Ta bort en registrering
Du kan ta bort en tidsregistrering från listan. Du behöver bekräfta åtgärden innan registreringen tas bort permanent.